Mine bøker

Her følger en kort oversikt over mine bøker. Jeg har ikke satt dem opp i kronologisk rekkefølge, men isteden forsøkt å sette de mest aktuelle bøkene øverst.

Jomsviking – serien

9788205515307-300dpi.jpg

JOMSVIKING er en serie historiske romaner satt til vikingtiden. Her følger vi Torstein Tormodson, som bare 12 år gammel blir tatt som trell av Olav Tryggvasons menn, men som senere blir trent som kriger hos de beryktede jomsvikingene og en av Skandinavias mektigste menn.

Dette er bredt anlagte romaner hvor handlingen veves sammen med historiske hendelser, og hvor leseren får et unikt innblikk i en turbulent og dramatisk tid.

Kjøp bøkene ved å følge denne LINKEN.

9788205515598-300dpi

9788205525535-300dpi.jpg

9788205540590-300dpi

thumbnail5/

Isak

ISAK_forside

I et Norge preget av sosial nød og etniske motsetninger møter vi den unge læreren Isak. Skjeløyd og foraktet av sine elever, og med en lengsel etter et annet og bedre liv, observerer han hvordan samfunnet sakte, men sikkert faller fra hverandre. Vi følger Isak gjennom møtet med Elise, hans store kjærlighet, og inn i tragedie og alkoholisme, helt til han en dag våkner opp til en fullstendig taus by. Gatene er dekket av snø, og det er verken bilspor eller fotavtrykk å se …

“Isak” er historien om en ung mann som overlever en pandemi og som bygger opp en tilværelse i fullstendig isolasjon. Det er historien om en aldrende manns møte med en ny tid og en ny samfunnsorden, men også en fortelling om livsvilje, kjærlighet og savn.

Kjøp “Isak” ved å følge denne LINKEN.

Utgitt 2015.

TYR:

Jeg har alltid vært opptatt av norrøn mytologi og norrøn tankegang. I disse bøkene forteller jeg krigsguden Tyrs historie. Jeg har satt handlingen dels til vår verden og dels (mesteparten) til Åsgard, Jotunheimen og Nivlheimen (henholdsvis æsenes, jotnenes og de dødes verdener).

Jotnens hjemkomst

remote.axd_-2

Etter en henrettelse av en mafiaboss blir en politimann hardt såret i en skuddveksling. Når han våkner opp, befinner han seg i Åsgard, gudenes verden. Ty Ar, einherjenes hærfører, er blitt brakt hjem til tjeneste, for Odin frykter at Ragnarok nærmer seg.

Utgitt 2010. Nyutgivelse på Gyldendal 2020.

Før de ni verdener styrter

remote.axd-2-1

Det er nå krig mellom vanene og æsene. Tyr leter etter valkyrien Inai og sønnen Odd. Samtidig har han inngått allianse med ildjotnen Surt. Sammen vil de drive vanene ut i havet.

Utgitt 2011. Nyutgivelse på Gyldendal 2020.

Ragnarok

remote.axd-3

Den tredje boken i trilogien om den norrøne krigsguden Tyr skildrer Ragnarok.

Utgitt høst 2012. Nyutgivelse på Gyldendal 2020.

Abubis-trilogien:

Her satte jeg handlingen til en nær, post-apokalyptisk fremtid, hvor vi møter nattjegeren Evv, som fremstår som en blanding av dyr og menneske. Han er etterkommer av en genetisk modifisert soldat og derfor plassert langt nede på stammens rangstige.
Evv var en veldig interessant person å skildre, og han påvirket og formet meg som person. Dette fenomenet skulle gjenta seg da jeg skrev min norrøne trilogi – også da ble min personlighet formet av hovedpersonen.

Lushons plater

b_lush_l

Utgitt i 2004.

Anubis

b_anub_l

Utgitt i 2006.

Evercity

b_ever_l
Utgitt i 2007.

Horngudens tale:

Horngudens tale er en samling av seks bøker med hanling satt til en oppdiktet jernalderverden. (Siden Syv historier fra Vestskogen henter sin handling fra samme verden, setter jeg den også inn her.) Disse bøkene fikk en stor lesergruppe blant ungdom og unge voksne, og jeg har ikke tall på hvor mange mailer og telefoner jeg fikk fra elever som valgte dem som særeme på skolen. Jeg mener at jeg fant min stemme med disse bøkene, særlig fra Brans reise og utover. De ble utgitt i tidsrommet 1996-2001.

Syv historier fra Vestskogen

b_syvh_l

Dette var faktisk den andre boken jeg skrev. (Den første var det som senere skulle bli Cernunnos’ komme.) Syv historier, som jeg ofte kaller den, er en samling av seks historier bygget inn i en rammefortelling. Jeg er fortsatt veldig fornøyd med denne boken, men dessverre gjorde forlaget en feil og utga ikke min siste redigerte versjon. Den observante leser vil derfor kunne finne enkelte korrekturmessige feil i denne utgivelsen.

Dragens tårer

b_drag_l

Jeg hadde ingen ambisjoner om å skrive et seksbindsverk da jeg satte i gang med Dragens tårer, men det ble snart klart for meg at det universet jeg hadde bygget opp gjennom de siste seks årene, nærmest ba om en stor og episk fortelling. Dragens tårer er en var historie, og ganske ulik de fem bøkene som skulle følge. Den ble i utgangspunktet skrevet for barn og unge, men det underliggende i teksten retter seg mot lesere i alle aldersgrupper. En forferdelig dårlig forside.

Brans reise

b_bran_l

Med Brans reise trer vi for alvor inn i den store, episke fortellingen. Hovedpersonen er den unge høvdingen Bran, og i Brans reise følger vi ham og hans folk på søken etter et nytt land og en ny fremtid. I denne boken begynte jeg å finne min stemme som forfatter. Dessverre fikk også denne boken en forferdelig dårlig forside.

Han Som Søker

b_hans_l

Journalister og forlagsfolk har en tendens til å skrive denne tittelen feil. De skriver Han som søker, men Han Som Søker er et navn vi støter på i boken, og skal derfor stå med store forbokstaver. Det er bokens hovedperson som får dette tilnavnet, og i denne boken ser vi hvordan den unge høvdingen Bran vokser fra en uerfaren og ung mann til en ansvarsfull og til tider ansvarstynget høvding.

Cernunnos’ komme

b_cern_l

Denne boken bygger på mitt aller første manus, men det er selvsagt fullstendig omskrevet. Her møter vi en ny hovedperson, Ulv, som kommer vandrende ned fra nord.

Der gudene dør

b_derg_l

Det er vanskelig å fortelle så mye om disse siste bøkene i serien uten å røpe for mye av handlingen. Så det gjør jeg ikke.

Tazka Kora

b_tazk_l

Den siste boken i Horngudens tale.

Uavhengige bøker:

Den røde oksen

oksen_s

Delvis selvbiografisk, delvis oppdiktet.

Utgitt i 2008.

Profetier – memoarer om John Thiersen

b_prof_l

En samling drømmer og bilder. Ikke en bok du bør lese hvis du har dårlige nerver.

Utgitt i 2000.